Güven Yaşam Sağlıklı Hayata Destek Programları

Güven Tarihçe sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Güven Yaşam Sağlıklı Hayata Destek Programları Hakkında

Yaşamınız kesintisiz aksın, yüzünüzde gülümseme hiç solmasın diye biz gece uyumadan, gündüz oturmadan çalışmaya devam ediyoruz. Ama çağ değişiyor… Sizin beklentilerinizle birlikte, bizim size sunabileceklerimiz de farklılaşıyor.

Birinci önceliğimiz sağlıklı olma halini bir üst seviyeye çıkarmak. Bunun için kanıta dayalı modern tıbbın tüm parametrelerini, teknolojimiz, uzmanlığımız ve tecrübemizle zaten kullanıyoruz. Bütünselliği ise, zihin sağlığınızı, beslenme alışkanlıklarınızı ve size uygun olan doğru fiziksel aktiviteleri planlayarak elde ediyoruz. Size yeni oluşumumuz Güven Yaşam’ın müjdesini vermek isteriz. Hayat boyu sürecek bir iyilik-sağlık hali için bütünsel yaklaşımı da kullanmaya başlıyoruz. Elbette Güven farkıyla.

Kanıta dayalı tıbbın kontrolünde hizmetlerimizi bir ya da iki uzmanla değil, her konuyu kapsayacak bir konseyle veriyoruz. Tecrübe ettiğiniz Güven kalitesini Güven Yaşam’da, farklı kulvarlarda da size sunmak için tüm birikimimizi ortaya koyuyoruz. Daha nice yeniliklerde görüşmek dileğiyle, Güven Ailesi

Güven Yaşam Sağlıklı Hayata Destek Programları Hizmetleri

Hastalığı tedavi ederken “Bireyi” hayata kazandırıyoruz.

Güven Yaşam, her insanın; “bedensel, ruhsal ve sosyal” bütünlüğüyle hayatın içinde yer alması gereken bir birey olduğuna inanır.

Güven Yaşam, modern tıbbın kanıtlanmış yöntemlerini, en yeni teknolojinin imkanlarıyla uygulamakla yetinmez. Bütüncül yaklaşımın tüm imkanlarını da seferber eder… Hem de kanıta dayalı tıbbın kontrolünde, konusunda Türkiye’nin en iyileri arasında yer alan uzmanlardan oluşan bir konseyle…

Güven Yaşam’a göre, insan bedeninin ancak tüm sistemleri uyum içinde çalışıyorsa tam anlamıyla sağlıklı olmaktan söz edilebilir. Bu yaklaşım insan bedenine bir bütün olarak bakmaktadır.

Güven Yaşam’ın en önemli özelliği, kardiyovasküler, onkoloji, pulmoner ya da obezite hastalarının, modern tıp ile tedavisi gerçekleştirilirken, hastalık anı ya da sonrası için bedensel, ruhsal ve sosyal yardımların da “doktor kontrolünde” gerçekleşmesidir.

Hastalarımızın hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri… Hatta daha da ileriye gitmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız.

Gelin, programlarımızı birlikte inceleyelim.


Onkoloji Destek Programları

Bu programdan, kanser tanısı alıp tedaviye yeni başlayanlar, kemoterapi ve/veya radyoterapisi biten bireyler ve aile yakınları da faydalanabilir.

Konunun uzmanı doktorlar, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, sağlıklı yaşam aile danışmanı, zihin, beden ve sanat terapistlerinden oluşan bir konsey, hastanın programa başlayıp başlayamayacağına ya da hangi aşamalardan geçmesi gerektiğine karar verir.

Bu programda, tedavi sırasında ve sonrasında bireyin stres, kaygı, endişe gibi olumsuz duygularıyla baş edebilmesi, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının öğretilmesi ve uygulanmasının temini sağlanır. Bu beslenmenin devam edebilmesi için gerekiyorsa eve/işe yemek servisi de yapılır. Kas güçsüzlüğü / yorgunluk hissinin giderilmesi için düzenli, kişiye uygun fiziksel aktivite alışkanlığının uygulanması ve kazandırılması, ağrıyla baş edebilme yeteneğinin desteklenmesi, tedavinin yan etkilerinin azaltılması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, psikososyal açıdan ailesi ve çevresiyle denge içinde olabilmesi, sanatı hayatın içine alarak motivasyon ve benlik algısının güçlendirilmesi de programın önemli noktalarıdır.

Obezite Destek Programı

Bu programa obezite cerrahisi geçirmiş olan ya da kilo problemi yaşayan herkes katılabilir.

Konunun uzmanı doktorlar, fizyoterapist, diyetisyen, yemek uzmanları, psikolog, sağlıklı yaşam aile danışmanı, zihin, beden ve sanat terapistlerinden oluşan bir konsey, hastanın programa başlayıp başlayamayacağına ya da hangi aşamalardan geçmesi gerektiğine karar verir.

Bu programda, kilo kontrolüne destek olunur; kronik hastalıklardan korunma, var olan hastalıkların medikal tedavisine destek olma, iyileşme sürecini hızlandırma, kişiye psikososyal yönden yardımcı olma, sağlıklı ve bilinçli beslenme alışkanlıkları kazanması sağlanır. Bireyin, bu programı hayat tarzına dönüştürebilmesi için; yemek uzmanları tarafından kişiye özel hazırlanan yemekler ev yada iş yerine gönderilir nasıl hazırlanacağı workshoplarla öğretilir ve kendi başına hazırlaması gerçekleştirilir.

Kişiye uygun fiziksel egzersiz doktor kontrolünde performans testlerinin hedeflerine göre fizyoterapistler/PT’ler eşliğinde birebir yaptırılır. Kişinin fiziksel egzersizi yaşam şekli haline getirmesine destek olunur.

Kardiyovasküler Hastalıklar Destek Programları

Bu programdan, hayat kalitesini bozan kardiyovasküler hastalığı olanlar, kalp krizi (MI) geçirenler, kalp ameliyatı olanlar yararlanabilir.

Konunun uzmanı doktorlar, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, sağlıklı yaşam aile danışmanı, zihin, beden ve sanat terapistlerinden oluşan bir konsey, hastanın programa başlayıp başlayamayacağına ya da hangi aşamalardan geçmesi gerektiğine karar verir.

Bu programda, en önemli özellik kalp ritminin sürekli ölçümlenmesidir. Çalışmalar, kardiyolog kontrolünde fizyoterapistler eşliğinde, her saniye monitörle izlenerek yapılır.

Bu programda, kalp krizi riskini azaltmak, tedavi sürecinde olumsuz duygularla baş edilmesini sağlamak, sağlıklı beslenme ve uygun fiziksel aktiviteye destek olmak, kalp sağlığını koruyucu yaşam tarzı için yardımcı olmak, anksiyete ve depresyon riskini azaltmak, kilo kontrolünü sağlamak, bireyin hayatının huzurlu, keyifli ve kaliteli yaşamasına katkı yapmak için çalışılır.

Sigarayı Bırakma Destek Programı

Sigara içen ve bırakmak isteyen herkes programa katılabilir.

Konunun uzmanı doktorlar, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, sağlıklı yaşam aile danışmanı, zihin, beden ve sanat terapistlerinden oluşan bir konsey, hastanın programa başlayıp başlayamayacağına ya da hangi aşamalardan geçmesi gerektiğine karar verir.

Programda sigara bırakılırken edinilecek yeni alışkanlıkların öğrenilmesi ve kontrol edilmesi önemlidir. Beslenme alışkanlığını kontrol etmek, doktor kontrolünde fizyoterapistler eşliğinde, programı destekleyici fiziksel aktiviteler yapılır ve meditasyon ve gevşeme destekleri de öğretilir.

Bu programda, sigara bırakma sürecinde yaşanan endişe, kilo alma korkusu, sinirlilik, anksiyete, yoksunluk duygusunun telafisi ve kişinin motivasyonunun artırması için destek olunur.


Doktorlarımız

Güven Çayyolu Cerrahi Tıp Merkezi (Ankara - Çayyolu)

Uzm.Dr.Yavuz Maşrabacı

Hatice Bilgili