Ruhsatlandırma ve Yazı İşleri
2008 yılından önceki dönemlerde Başhekimlik tarafından yürütülen yazı işleri ve ruhsatlandırma faaliyetleri; yazı işlerinin hastane işletim sistemine aktarılmasıyla birlikte 2008 yılında kurumsal bir kimlik kazandı. Bu kurumsallaşmanın sonucunda hastane işletim sistem ile yazı işleri manuel ortamdan dijital ortama taşındı.
Yazı İşleri ve Ruhsatlandırma Bölümü 2015 yılına kadar olan dönemde; tıbbi bölümlerin, hastane ek binaların, Güven Sağlık Grubuna dahil diğer sağlık kurum kuruluşların ruhsatlandırılması işlerini yürütmekteydi. 2015 yılından sonra ise sadece yazı işlerinin ruhsatlandırma işlemlerinde değil; Güven Sağlık Grubu çatısı altındaki sağlık destek birimlerinin ruhsatlandırma işlemlerinin de yürütülmesini sağlamaya başladı.
Güven Sağlık Grubuna gelen her türlü resmi yazının kayıt altına alınmasını, cevaplanmasını, arşivlenmesini ve gerekli işlemlerin ilgili departmanlara yaptırılmasını veya birlikte yapılmasını yazı işleri sağlamaktadır. Aynı zamanda sonuçların ilgili kurumlara gönderilmesi de yazı işlerinin görevidir. Sağlık Bakanlığına ve sağlıkla ilgili diğer kuruluşlara bağlı herhangi bir sağlık destek kuruluşunun açılışında; laboratuvar, yoğun bakım gibi bölümlerin tescillerinde ve bu yöndeki ruhsat ve tescil işlemlerinden ve denetimlerinden ise ruhsatlandırma sorumludur.
JCI denetimleri ve SGK maliye denetimleri dışında Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tüm denetimleri yürüten Yazı İşleri ve Ruhsatlandırma Bölümü; bu konuda diğer departmanlardan da destek almaktadır.
Yazı İşleri ve Ruhsatlandırma Bölümünde; gelen evrakların dağıtılmasından sorumlu personel; evrakların kayda alınmasını, rutin yazışma işlerinin ve Sağlık Bakanlığına gönderilmesi gereken istatistiklerin yapılmasını sağlayan personel ve Yazı İşleri ve Ruhsatlandırma Direktörü olmak üzere 3 personel görev yapmaktadır.